1+1 is meer dan 2


 Marianne    23 feb 2021 : 10:32
 Niets    Blogs

brein-1plus1_L-R-3.jpg

We hebben allemaal 2 ogen, 2 oren en 2 handen en ook onze hersenen bestaan uit 2 hersenhelften.

Als je naar de afbeeldingen kijkt, zie je dat de linker- en de rechter hersenhelft verschillende en complementaire informatie-verwerkingsfuncties hebben.

Hoewel iedereen beide hersenhelften gebruikt, beginnen sommige mensen problemen op te lossen door een analytische benadering te volgen (linkerhersenhelft) en anderen beginnen met een conceptuele, holistische en creatieve benadering (rechterhersenhelft).

Wanneer mensen homolateraal functioneren, wisselen ze voortdurend af tussen het gebruik van de linker of rechter hersenhelft. Het doel van een fit en flexibel brein is om beide hersenhelften tegelijkertijd te gebruiken, zodat we EN analytisch EN creatief kunnen zijn.

Beide hersenhelften tegelijkertijd gebruiken zorgt voor gemak, verhoogt de snelheid en verbetert de flexibiliteit waarmee je leert, denkt en informatie verwerkt.

 

Waarom?

De volgende analogie maakt het duidelijk: Wanneer een persoon van punt A naar B gaat, maar slechts op één been springt om daar te komen, zal het langzamer gaan en langer duren voordat de persoon er is.

Wanneer een persoon van punt A naar B gaat en beide benen gebruikt, gaat het gemakkelijker en sneller. De persoon kan zelfs rennen en sneller bij punt B komen.

1plus1 1Het trainen van je hersenen om informatie tegelijkertijd analytisch en creatief te verwerken, verbetert het vermogen om je aan te passen aan veranderingen.


Dit nieuwsbericht is van Coaching Praktijk Present
https://coachingpraktijkpresent.nl/nieuws/11-is-meer-dan-2-1.html