Be Present


 Marianne    27 okt 2020 : 13:08
 present    Blogs

bepresent.jpg

Present zijn is met je volledige aandacht aanwezig zijn in het nu.

Ook zonder dat je het beseft of zo noemt hebben we er allemaal ervaring mee. Wanneer ging jij voor het laatst helemaal op in een intense, bijzondere ervaring? Spelen met kinderen en muziek maken zijn enkele voorbeelden.  

Toen ik met dit fenomeen in aanraking kwam was ik enorm verrast over de eenvoud ervan en tegelijkertijd de enorme impact die het heeft. Het werd een inspiratiebron en mijn drijfveer om naast present te zijn als mens en coach, anderen te helpen om present te kunnen zijn.

Alles wat je aandacht geeft groeit. Present zijn helpt om gedachten en emotie te onderzoeken op wat ze voor je doen en je aandacht te sturen naar het nu. Maar je bent veel meer dan gedachten en emoties!  Wat kom je te weten over jezelf wanneer je bewuster wordt van je zintuigen en lichamelijke gewaarwordingen? Je geest én lichaam zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Present zijn maakt je meer ontspannen, zowel in je hoofd als in je lichaam. Dat is een goed startpunt om te kijken naar je wensen, verlangens en behoeften.

Presentie is in Nederland op de kaart gezet door Andries Baart. Hij is schrijver van het in 2001 uitgegeven boek ‘Een theorie van presentie’. Presentie bevordert dat de ander tevoorschijn kan komen, het beste van zijn of haar mogelijkheden waar kan worden en wenst daarbij niemand af te schrijven.Dit nieuwsbericht is van Coaching Praktijk Present
https://coachingpraktijkpresent.nl/nieuws/be-present.html