Puzzelstukjes


 Beheerder    01 feb 2016 : 23:00

Puzzelstukjes.jpg

Gelukkige en moeilijke periodes in je leven, relaties, veranderingen, beslissingen, mijlpalen, mooie en lelijke herinneringen: de mate waarin ze belangrijk of waardevol zijn in je leven kan je op het moment zelf niet weten of beseffen.

Gelukkige en moeilijke periodes in je leven, relaties, veranderingen, beslissingen, mijlpalen, mooie en lelijke herinneringen: de mate waarin ze belangrijk of waardevol zijn in je leven kan je op het moment zelf niet weten of beseffen. Dat komt pas later, als je wat verder terug kunt kijken. Het is als het maken van een puzzel maar dan zonder voorbeeld. Op een bepaald moment wordt duidelijk welk ervaringsgericht beeld zich vormt, dat is een bijzondere gewaarwording..


In mijn jeugd woonden we naast een gezin waarvan de moeder reuma had. Ernstig. Haar beide handen waren zo vergroeid dat je ze bijna niet herkende als handen. Haar voeten waren ook ernstig misvormd zodat ze geen gewoon schoeisel kon verdragen. Haar motto was: “niet klagen maar dragen” en daar hield ze zich aan. In al die 15 jaar dat ik haar buurmeisje was heb ik haar nooit horen klagen. Ze had 2 lieve zonen en een dito man en was altijd bezig opdat het hen aan niets zou ontbreken. In de winter lag ze steevast een aantal maanden op bed, dan kon zelfs zij het niet meer opbrengen om haar huishouden draaiende te houden. Een paar families uit de straat namen dan het huishouden van haar over.

Ik kwam graag en vaak bij haar, zij noemde mij vrouwke en ik voelde me gewaardeerd door haar. We spraken nooit over wat het voor haar betekende om zo’n ernstige vorm van reuma te hebben. Wat kon ik zeggen? Ik was onder de indruk en tegelijkertijd bang voor haar pijn en wist niet wat ik als tiener voor haar kon doen. Voor zover ik weet praatte zij überhaupt niet over haar ziekte.

Iets recenter maar toch ook alweer 23 jaar geleden kreeg ikzelf de diagnose reumatoïde artritis te horen. Ik was 28, woonde 1 jaar samen, werkte en had een actieve levensstijl. In een flits zag ik weer mijn buurvrouw, was dat mijn voorland? Het was niet waarschijnlijk maar als ik pech had zou ik in een rolstoel terecht kunnen komen. Ik had een progressieve vorm die veel gewrichten beschadigde en kapot maakte. Mijn maatschappelijke leven kwam stil te staan terwijl ik emotioneel in een achtbaan zat. Ik kende mezelf eigenlijk niet zo goed, was altijd met anderen bezig geweest. En nu werd ik op mezelf teruggeworpen en had ik niet voldoende in huis om deze situatie aan te kunnen…

Dat was zacht gezegd een moeilijke periode. Ook omdat ik ontdekte dat medische en praktische hulp superfantastisch geregeld waren maar specifieke, psychologische hulp bij het leren leven met reuma er eigenlijk niet was.

En dus ging ik op zoek. Ik kwam goede hulpverleners tegen waarbij ik me echt gehoord en gezien voelde maar ook hulpverleners die me glazig aankeken en deden wat zij geleerd hadden. Met tussenpozen heb ik een aantal jaren aan mijn zelf gewerkt. Een smalle basis en jarenlang ‘achterstallig onderhoud’ maakten het een intensief proces.
Het is helemaal goed gekomen met mij. De voor mij goede mix van medicatie heeft de rust in m’n gewrichten teruggebracht en emotioneel heb ik een stevige basis ontwikkeld.

Bij mij ontstond het beeld van een eigen praktijk waarin ik mensen begeleid met een chronische aandoening. Achteraf zie ik dat veel in mijn leven dat gedaan, gelaten, geleerd en ervaren is mijn ‘bagage’ vormt waarmee ik andere mensen kan helpen. “Je kan een ander niet verder brengen dan je zelf bent” is een uitspraak die ik onderschrijf.

Het leven, en daarmee bewustwording en ontwikkeling, gaat door en daardoor ontstaan weer nieuwe puzzelstukjes. Soms als aanvulling op het bestaande beeld en een andere keer als materiaal voor een nieuwe puzzel.Heb je te maken met verlies van ..?

3Je hebt misschien wel iets verloren maar je bent niet verloren! Een nieuwe situatie ten gevolge van onvrijwillige verandering van gezondheid, geld, relatie, werk; kortom belangrijke steunpilaren in je leven; leveren pijn en verdriet op. Afscheid nemen is des levens, helaas ontkomt niemand eraan. Het verwerkingsproces kan een keerpunt zijn in je leven, je wordt gedwongen andere keuzes te maken, naar jezelf te kijken en je eigen kracht aan te boren.

Verandering kan ook een bewuste keuze zijn omdat je iets anders wilt in je leven. Hoewel vrijwillig gekozen kan het zinvol zijn om met een coach te onderzoeken hoe je de wissels in je leven kan verzetten naar gewenste groei en ontwikkeling.

Afbeelding - Designed by Freepik

Over mij

Marianne Osseweijer (1965)

150x150In 2018 ben ik verhuisd naar Den Haag. Ik hou van de zilte lucht, wolkenluchten en het geluid van krijsende meeuwen en ben graag en vaak op het strand. Het is er nooit hetzelfde en voor mij altijd genieten om lekker langs het water te lopen.

In 2016 is CoachingPraktijkPresent opgericht voor begeleiding en coaching van mensen met een chronische aandoening. Later zijn daar veranderingsprocessen aan toegevoegd. Ik heb in mijn leven en werk veel ervaring opgedaan in het omgaan met een chronische aandoening, veranderingsprocessen en zelfmanagement.

In mijn 28e levensjaar kreeg ik reumatoïde artritis (RA). De eerste jaren waren heftig, niet alleen qua verloop en klachten, maar ook omdat ik erachter kwam dat ik zelfbeeld en zelfwaardering had ontleend aan wat ik deed en mezelf eigenlijk niet goed kende. Als werker in de gezondheidszorg en welzijnssector had ik erg het gevoel dat ik aan de verkeerde kant van de tafel zat. 6 jaar later beviel ik van een prachtige dochter na een redelijk goed verlopen zwangerschap. Zij leerde al snel dat ze sommige dingen beter met haar vader en andere dingen met haar moeder kon doen. Werken heb ik na verloop van jaren opgepakt in de vorm van vrijwilligerswerk: als patiënt onderzoekpartner bij wetenschappelijk onderzoek naar reuma, trainer ReumaUitgedaagd!, het opzetten van het reumacafé in Maastricht.

Voor stichting LIFT heb ik als projectleider, coach en trainer gewerkt. Als projectleider organiseerde ik Liftjeleven groepen en verzorgde workshops en presentaties. Andere werkzaamheden waren het coachen en trainen van Liftjeleven begeleiders.

Relevante opleidingen:

2020 Neuro- Agility Profile Practitioner Training

2012- 2015 Academisch Counselor & Coach en Specialist Counselor en Coach

Specialisatie Training en Medische Coaching & Counseling.

1996- 1999 Haptotherapie

Werkwijze

Coaching is een begeleidingsvorm waarbij de coach de coachee stimuleert, ondersteunt en begeleidt bij een veranderingsproces van gedrag en mindset. De begeleiding is gebaseerd op een gelijkwaardige relatie tussen coach en coachee.

Een coachtraject wordt op initiatief van coachee gestart, er wordt gewerkt aan doelen die toekomstgericht zijn en gezamenlijk geformuleerd worden.

Een kennismakingsgesprek spreken we af binnen 7 tot 10 werkdagen na ons eerste contact en is vrijblijvend.

Mijn werkstijl is zacht, afgestemd en kernachtig, oplossingsgericht en ontwikkelingsgericht. Jij als persoon en jouw vraag staan centraal en we werken samen aan het vinden van jouw antwoord(en). Jij houdt altijd de regie. Mijn focus in de begeleiding is gericht op het vinden en/of vergroten van eigen kracht en aanwezig zijn met gedachten, gevoel en gedrag in de tegenwoordige tijd. Zaken die voor mij in ons contact belangrijk zijn: invoelingsvermogen, luisteren, respect én humor.

Een neuro-agile brein is een fit en flexibel brein

NapNet zoals dansers behendigheid nodig hebben om snel en gemakkelijk te bewegen en hun dansvaardigheden met precisie uit te voeren, is het resultaat van een neuro-agile brein dat je:
Sneller en gemakkelijker denkt, leert, creëert, problemen oplost, nieuw gedrag aanleert en je goed kan aanpassen aan een nieuwe situatie. Bovendien leert het je beter te presteren onder stressvolle omstandigheden en de kans op fouten te verminderen.

Hoe neuro- agile is jouw brein?

Een Neuro-Agility Profile ™ (NAP ™) bevat een vragenlijst met 180 eenvoudige vragen over je dagelijks leven en voorkeuren. De uitkomst is een blauwdruk van jouw aangeboren talenten en voorkeuren. In het kort: het geeft aan wie je bent en waarom je bent zoals je bent.

Het rapport geeft informatie over de voorkeur (of dominantie) van 7 neurofysiologische elementen van de hersenen en de flexibiliteit ervan. Dit wordt overzichtelijk en visueel weergegeven.

Lees meer....

Trajecten

Een kennismakingsgesprek van ongeveer 30 minuten is gratis.

Coaching traject 3 maanden €950,-

Ongeveer 3 maanden heb je nodig voordat ander gedrag (en bijbehorende gedachten en emoties!) een gewoonte is geworden. Investeer in jezelf en gun jezelf begeleiding, nieuwe inzichten en support om je doel te bereiken. We brengen in kaart wat je wilt en wat je nodig hebt om daar te komen. Als je op pad bent gegaan kijken we o.a. welke factoren het pad naar je doel kruisen en hoe je daar op reageert. Na 3 maanden is je oude gewoonte vervangen door een nieuwe gewoonte waar je de rest van je leven profijt van hebt.

Het traject bestaat uit de volgende onderdelen:

 • NAP™ assessment
 • Bespreking rapportage NAP™
 • 6 sessies: actieplan, begeleiding en training
 • Email support
 • NAP™ assessment en rapportage

 

Coaching traject 6 maanden €1475,-

Bij een traject van 6 maanden kijken we meer naar een patroon, bijvoorbeeld je leefstijl. Investeer 6 maanden wat van je energie, tijd en aandacht om het patroon dat niet meer goed is voor je in kaart te brengen; te onderzoeken welke onderdelen aan vervanging toe zijn, nieuwe onderdelen te maken en ontdekken wat het nieuw geweven patroon voor je doet. Het is een lang traject maar uit ervaring weet ik dat de uitkomst van een dergelijk traject meer is dan de som der delen.

Het traject bestaat uit de volgende onderdelen:

  • NAP™ assessment
  • Bespreking rapportage NAP™
  • 12 sessies: actieplan, begeleiding en training
  • Email support
  • NAP™ assessment en rapportage

Logo Cpp 03

Wil je coaching, begeleiding of heb je vragen? Je kunt het contactformulier gebruiken of een mailtje sturen.

Ik neem binnen 24 uur contact op om een afspraak te maken.

Coach: Marianne Osseweijer

M: 06 1945 2744 - E: info@coachingpraktijkpresent.nl

Heb je een klacht en komen we er samen niet uit? De afhandeling van een klacht loopt via de NFG:

Meld klacht

Contact

Missing Code
Je kan onze privacy verklaring hier lezen: Privacy verklaring

© 2019 - 2021 Proudly powered by e107 which is released under the terms of the GNU GPL License.